A lélek és fény varázslata Rákász Gergellyel

A lélek és fény varázslata Rákász Gergellyel

Esemény neve : A lélek és fény varázslata Rákász Gergellyel
Időpont : 2014.12.22 19:00 – 2014.12.22 21:00
Helyszín : Sopron, Szt. György u. 7. Szent György templom
Elérhetőség : www.rakaszgergely.hu
Az Illuminations című élmény show speciális koncepcióval, a karácsony jegyében kínál varázslatot a fiatal és felnőtt koncertlátogatóknak.

Tekintse meg a bemutató videót!

Angyalszárnyak, gyertyaszigetek – ezekkel a különleges vizuális elemekkel emlékeztet minket a szeretet ünnepének közeledtére, fontosságára és szakralitására Rákász Gergely Illuminations című turnéprogramja, mely december elejétől az ország számos városában lesz megtekinthető. Az orgonaművész – aki ezen a turnéján többek közt Wagner, Händel és Bach legismertebb zeneműveiből állította össze hangversenyprogramját – ugyanakkor igen lényegesnek tartja, hogy ezek a hangversenyek az ünnep valódi lelkét érintsék meg, közhelyek nélkül.

„A speciálisan erre a turnéra tervezett angyalszárnyak mellett gyertyaszigetek díszítik majd a koncerttermeket, ám ezeket a gyertyákat a közönség tagjaival, együtt gyújtjuk majd meg, azokra a szeretteinkre gondolva és emlékezve, akik éppen vagy már nem lehetnek velünk.” – mondja Rákász Gergely, aki számára az Illuminations vidéki fellépései különösen fontosak, mert egyik kitűzött célja, hogy a vidéki városokban is magas színvonalú élőkoncertek szólaljanak meg.

ILLUMINATIONS
December 22. Hétfő 19 óra Sopron, Szent György Templom (Szent György u. 7.)
Jegyek válthatók: Alexandra Könyvesbolt – Várkerület 104. Tel: 99 505247
Jegyár: 2.500,- Ft

Rákász Gergely 15 évesen adta első orgonahangversenyét, majd az iskolaévek alatt folytatta a koncertezést szerte Magyarországon. Már ilyen fiatalon David DiFiore amerikai orgonaművész felfigyelt rá, és meghívta az Egyesült Államokba tanulni és hangversenyezni. A koncertezés mellett 2002-ig a Magyar Rádió Intermezzo című műsorát szerkesztette, hogy széles körben megismertesse és megkedveltesse a klasszikusokat a hallgatókkal.
2004-ben a Templomos Lovagrend sorai közé hívta, és lovaggá ütötte.

Művészeti korszakokat bemutató tematikus hangversenysorozataival – Romantika Light, Barokk Light, Látványkoncert – Mozart & Gershwin, L’Orgue Monumentale – vált igazán ismertté itthon. 2008-ban szülővárosa, Győr, Kulturális nagykövetének választotta.

Több, mint tíz éve látogat el minden nagy és kisvárosba speciális Iskola Programjával, zenés előadásokat tartva minden tanuló korosztálynak.

2010-ben debütált „Egy Koncert Kékben” című látványkoncert koncepciója új műfajt teremtett, pótszékes teltházakkal és ismétlő előadásokkal futott, amelyre a klasszikus zene területén ritkán van példa.

még több infó I www.rakaszgergely.hu


Partnerünk

Reklám

Reklám

Keresés az oldalon

Programok

YouTube

Kapcsolat

9400 Sopron, Remetelak u. 12/a
Telefon: 06 20 457 00 77
Web: tigaman.hu
e-mail: tigaman@tigaman.hu

to top