VOLT Fesztivál: Újabb 3 színpad, újabb 80 név

VOLT Fesztivál: Újabb 3 színpad, újabb 80 név

Napról-napra több részletét ismerhetjük meg az 19. VOLT Fesztivál programjának, ahol a már bejelentett zenekarok és DJ-k mellett további zenekarok, jazz-koncertek, alternetív-zenei produkciók, népzene, szabadegyetem, klubkoncertek és további hazai DJ-k várják a fesztiválozókat. Újabb három színpad, közel 80 fellépővel a terítéken: RTL Klubszínpad, Heti Válasz Borfesztivál és T-Mobile Terasz. Bátran mondhatjuk: elég erős lesz az idei VOLT…

Heti Válasz Borfesztivál: kékfrankos, jazz, utcabál (kor)határok nélkül

A VOLT egyik leghangulatosabb oázisa a Kérkfrankos Városának legnevesebb borászait sorakoztatja fel. A fűzfa árnyékában felépülő klubszínpadon tematikus blokkokban különleges jazz- és népzenei koncerteken, valamint hajnalig tartó házibulikon vehetnek részt a vendégek, a legkisebb VOLTosokat pedig gyerekprogramok: koncertek ás játszóház várja.

 

Minden nap öt órától este kilencig tartanak a jazz koncertek a Heti Válasz Borfesztivál keretében a VOLTon. Négy nap alatt a Kaltenecker-Dés-Piri trió, Babos Gyula és vendégei, Európa egyik legjobb jazz triója, a Vukán György, Berkes Balázs és Balázs Elemér alkotta Creative Art Trio a Rozsnyói Trió, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor kettőse, a Váczi Eszter és a kvartett, valamint Harcsa Veronika és együttese csavarja el a VOLTosok fejét a jazz-sávban.

 

Erősödött a népzenei kínálat is: a Szabó Balázs Band, a Zuboly, Bognár Szilvia és az etNoé, valamint a Kerekes Band ad koncertet a helyszínen, esténként pedig a bor mellé járó utcabál veszi kezdetét, többek között a Soho Music Band, az LGT Emlékzenekar, és a Blokk részvételével.

RTL Music Klub: Jam, zene, szöveg, …

Az RTL Music Klub a VOLT Fesztivál központjában már június 28-án, kedden ismerkedési esttel várja a nulladik napon érkezőket, DJ Enikő főszereplésével. A menetrend a folytatásban napról-napra hasonlóan alakul: beszélgetések, klubkoncertek, jam és házibuli. A koraeste induló és reggelig tartó RTL-házibuli keretében fellép a Bársony Bálint és Némó vezette STAR JAM csapat, Gönczi Gábor és a Smile, valamint a Music Café. A feledhetetlennek ígérkező házibuli sztárvendégeként Csepregi Éva és Végvári Ádám mellett a Fluor is a VOLTosokkal bulizik majd, a VOLT rezidens DJ-I pedig reggelig pakolják minden idők legnagyob slágereit.

 

Hosszú idő után itt látható újra a VOLTon drMáriás és fantasztikus zenekara, a Tudósok. Szintén a magyar underground szcénában ismert banda a Déja vu Revue, melynek számos ismert hazai art rocker a tagja: többek között Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Bese Csaba, Láng Kati és Czerovszky Heni. Saját számaik mellett elsősorban a Neurotic, az Európa Kiadó, az A.E. Bizottság, a Kontroll Csoport, a Trabant és a Balaton klasszikusokat adják elő lazán és poposan. Az év dalszövegírójának választott Czutor Zoltán és zenekara, a Belmondo, a Maszkura és a Tücsökraj az efZámbó Happy Dead Band, Rutkai Bori és a Speckó Jednó, a The Twist és a Kardos-Horváth Janó vezette Kafkaz is itt lép fel.

 

Évről évre komolyabb érdeklődés kíséri a VOLT Fesztivál napközben zajló beszélgetős műsorait. 2011-ben is népszerű és ismert közéleti személyiségekkel találkozhatnak a VOLTosok a megújult helyszíneken, ahol a VOLTos szabadegyetem-előadások és portréműsorok kora estig tartanak. Az RTL Klubszínpadon naponta két alkalommal a WERK Akadémia szervezésében divattervezőkkel, kultmenedzserekkel, fotósokkal, filmes és színházi szakemberekkel találkozhatnak azok a fesztiválozók, akik nyitottak a közéletből érkező új impressziókra, képesek kreatívan megragadni a világot, és úgy érzik, hogy céljaikat a magyar valóságban szeretnék megvalósítani. Ezt követően a fesztivál mind a négy napján a VOLT állandó résztvevője, Fiala János beszélget vendégeivel, a VOLT hazai fellépői közül naponta eggyel.

 

T-Mobile Terasz: Hungarian Allstar

A VOLT éjjel-nappal üzemelő buliközpontjának házigazdája a fesztivál főszponzora, a Telekom. A kényelmes klubban a hazai elektronikus zenei és partiélet ismert “istállói” közül nyolc celebrál klubhangulatú estéket és nappalokat öt napon át.  A T-Mobile Teraszon minden nap déltől másnap reggelig tart a buli: előbb lounge-hangulatban, később élénkebb ütemekkel.  A főszereplők naponta más-más csapatok kiválóságai. Szerdán a Lava Lava mesterei, Tolo, FeZ, Falcao és Space Monkei, valamint a  Girls & Mathematics DJ-i: Tom Select, Total Carlos és Benson Madame, másnap a Microform-csapatból Benzon és L.A.S., a Hairy képviseletében pedig DJ Naga, Nigel Snorter és Tóth András áll színpadra. Pénteken hazánk egyik legismertebb e-zenei kiadójának DJ-i veszik birtokba a T-Mobile Teraszt. A külföldön is jegyzett Chi Recordings nemrég egy hatalmas partival ünnepelte alapításának tizedik évfordulóját, pénteki VOLTos programjukon pedig a Chi univerzumának legjobb DJ-i vesznek részt: a Fine Cut Bodies, AMB, Mogul aka Mango, Anorganik, Synus0006, Kodek, 9b0 és a Headshotboyz. Természetesen a zárónapon is óriási buli lesz a helyszínen, ahol déltől négyig Junkie & Hawkie, Cartridge & Stillhalter, valamint Eskubano készít fel minket az éjszakai rohanásra, melynek szédületes tempójáért Isu, Crimson és Chrom felel majd.


Partnerünk

Reklám

Reklám

Keresés az oldalon

Programok

YouTube

Kapcsolat

9400 Sopron, Remetelak u. 12/a
Telefon: 06 20 457 00 77
Web: tigaman.hu
e-mail: tigaman@tigaman.hu

to top